Energy Management Office of the Municipality of Vrbas - eevrbas.org

Radionica: Promovisanje energetske efikasnosti u sektoru javnih zgrada u

Na poziv Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Svetske banke, Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas je učestvovala  u Radionici: Promovisanje energetske efikasnosti u sektoru javnih zgrada u Srbiji  u petak, 25. oktobra 2013. godine  u Beogradu, Srbija.

Ova radionica je poslužila za :

- Razmenau osnovnih iskustava stečenih kroz implementaciju projekata energetske efikasnosti u opštinskim javnim zgradama

-Predstavljanje slučaja investiranja u energetsku efikasnost kao ključnu komponentu u ekonomskom razvoju opština 

-Stvaranje platforme za dijalog među nacionalnim i lokalnim vlastima, lokalnim i međunarodnim ekspertima o mogućnostima i opcijama za povećanje napora na nacionalnom nivou

Povećanje energetske efikasnosti predstavlja moćnu i isplativu alatku za dostizanje održive energetske budućnosti. Unapređenja u energetskoj efikasnosti u sektoru javnih zgrada može smanjiti troškove za energiju, unaprediti zdravlje i uslove rada u školama i bolnicama i drugim ustanovama socijalne zaštite, i podstaći stvaranje zelenih poslova na lokalnom nivou. Uprkos važnim naporima uloženim u Srbiji za dostizanje ovih korisnih mogućnosti, dostizanje značajnijih dobitaka kroz efikasnost na koordinisan i održiv način se pokazalo kao veliki izazov.

 

Contact

  • EMO
  • Municipality of Vrbas
 
Adresa EMO Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Serbia
 
email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Adresa Municipality of Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Serbia
 
email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

EE POOL

EE pool EE pool
EE pool Knaufinsulation
EE pool URSA

 

EE Info point

U kancelariji opštinskog energetskog menadžmenta formirana je EE info tačka gde se građani mogu informisati o energetskoj efikasnosti, doći do što više kvalitetnih informacija, kako bi gradili/renovirali svoje objekte na energetski efikasan način, te što efikasnije koristili energiju u domaćinstvu.
KEM Vrbas Info Tačka