Energy Management Office of the Municipality of Vrbas - eevrbas.org

KEM NA SEDNICI RG ŽIVOTNA SREDINA NACIONALNOG KONVENTA O EU

 Sednica Radne grupe “Životna sredina” Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji održana je u petak, 13. decembra 2013. godine, u Paraćinu.


Tema sednice je bila
 „Lokalno energetsko akciono planiranje u Srbiji: velika očekivanja i skromni rezultati, o kojoj su govorili

  Dimitrije Lilić, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine

·         Miodrag Gluščević, Stalna konferencija gradova i opština

·     Nikola Vujović,Željko Zečević Kancelarija za energetski menadžment Opštine Vrbas

·         Goran Vasić, ECOREC,

·         Vladimir Janković, UNECOOP

Kancelarija za energetski menadžment je održala prezentaciju na temu ‘’iskustva opštine Vrbas u lokalnom akcionom planiranju’’

 Interni ekspert radne grupe  Aleksandar Macura, nezavisni ekspert je održao uvodno izlaganje a moderator skupa je bio Ivan Knežević, zamenik generalnog sekretara Evropskog pokreta u Srbije.

Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, Centrom za razvoj građanskog društva PROTECTA i organizacijom UNECOOP, a uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, sprovodi projekat „Znam kako da delujem“ (KnowHow2Act) sa ciljem poboljšanja i povećanje učešća civilnog društva u procesu donošenja odluka u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou u procesu evropske integracije.

 Važan segment u okviru ovog projekta jeste organizacija sednica Nacionalnog konventa o EU – Radna grupa „Životna sredina“. Sednice NK EU su tematske, posvećene učešću organizacija civilnog društva u pregovorima o pristupanju EU, u poglavljima koji se odnose na zaštitu životne sredine i energetiku, oblasti finansiranja sistema zaštite životne sredine, klimatske promene, energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije, upravljanje vodama i prekograničnu saradnju.

 Cilj zasedanja je da se usvoje predlozi i preporuke koji će u formi kratkog predloga za praktičnu politiku (policy paper) biti distribuirani donosiocima odluka. Do sada je organizovana jedna sednica radne grupe, sa temom (Ne)mogućnosti učešća OCD u procesu pregovaranja Republike Srbije sa Evropskom unijom u oblasti zaštite životne sredine (pregovaračko poglavlje 27) - značaj učešća i prepreke, dok će tokom narednih meseci biti organizovane još dve, jedna u Nišu i jedna u Beogradu.

 

 

Contact

  • EMO
  • Municipality of Vrbas
 
Adresa EMO Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Serbia
 
email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Adresa Municipality of Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Serbia
 
email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

EE POOL

EE pool EE pool
EE pool Knaufinsulation
EE pool URSA

 

EE Info point

U kancelariji opštinskog energetskog menadžmenta formirana je EE info tačka gde se građani mogu informisati o energetskoj efikasnosti, doći do što više kvalitetnih informacija, kako bi gradili/renovirali svoje objekte na energetski efikasan način, te što efikasnije koristili energiju u domaćinstvu.
KEM Vrbas Info Tačka