Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas - eevrbas.org

EE kutak za mlade

 Kancelarija za energetskim menadžment deo svojih aktivnosti, usmerava ka najmlađoj populaciji (predškolski i školski uzrast) kako bi se kod dece i omladine razvila svest o energiji i potrebi da se od najranijeg školovanja deca sbližavaju sa pojmovima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, te postala sastavni deo njihovog života. Danas smo suočeni sa pouzdanim informacijama o problemima održivosti života na Zemlji zbog štetnog delovanja čoveka na prirodu, te je neophodno  za postizanje pozitivnih promena ,  da iz korena promenimo svoje načine razmišljanja i stavove u vezi energije počevši od najmlađih dana. Osnovni  preduslov efikasnog korišćenja energije te povećana upotreba energije iz obnovljivih  izvora je njihovo ugrađivanje u vrednosni sistem široke javnosti, za šta je  najbolje početi sa mladima. Kancelaarija za energetski menadžment putem informativnih kampanja, radionica i prezentacija za predškolski i školski uzrast nastoji da najmlađoj populaciji omogući usvajanje znanja i veština o očuvanju prirode i njenih resursa, te izgrađivanje potrebnog sistema vrednosti naročito u odnosu na održivi energetski razvoj .

Lista  linkova preko kojih se deca i omladina mogu upoznati sa smanjenjem potrošnje energije i obnovljivim izvorima energije na zabavan i zanimljiv način:

 

Postavite pitanje

Ako imate pitanja u vezi uštede energije, energetski efikasne gradnje, obnovljivih izvora energije i sl. popunite obrazac za upit, a opštinski energetski menadžment će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Energetski konsalting

Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas u okviru svojih usluga građanima opštine Vrbas pruža konsultantske usluge o gradnji i rekonstrukciji objekata prema principima energetske efikasnosti. 
MERE UNAPREĐENJA EE

Koju biste meru unapređenja energetske efikasnosti prvo primenili u svom domaćinstvu?

332
Poboljšanje toplotne izolacije objekta
109
Zamena stolarije
74
Ugradnja solarnih panela
36
Zamena klasičnih sijalica sa vlaknom energetski efikanim sijalicama
36
Zamena energenta uz upotrebu visoko efikasnih kotlova za grejanje objekta
28
Zamena starih električnih uređaja sa novim visoke efikasnosti
1 glas
OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

U koji vid obnovljivih izvora energije bi najpre investirali?

211
Solarterm
102
Geotermalna
96
Solarne energane
46
Energija vetra
40
Energija vode
34
Fotovoltaik
33
Biogorivo
22
Biogas
1 glas

Kontakt

  • KEM
  • Opština Vrbas
 
Adresa KEM Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Srbija
 
email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Adresa OPŠTINA VRBAS
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Srbija
 
email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

EE POOL mreža

EE pool EE pool
EE pool Knaufinsulation
EE pool URSA
Vaillant Srbija  

 

EE Info tačka

U kancelariji opštinskog energetskog menadžmenta formirana je EE info tačka gde se građani mogu informisati o energetskoj efikasnosti, doći do što više kvalitetnih informacija, kako bi gradili/renovirali svoje objekte na energetski efikasan način, te što efikasnije koristili energiju u domaćinstvu.
KEM Vrbas Info Tačka