Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas - eevrbas.org

PROFIL - Kancelarija za energetski menadžment Opštine Vrbas

PROFIL - Kancelarija za energetski menadžment Opštine Vrbas

Opštinsko veće Opštine Vrbas na sednici održanoj 19.aprila 2011. godine je donelo zaključak da se poslovi iz oblasti energetske efikasnosti poveravaju JP’’Direkcija za izgradnju’’ Vrbas, a Predsednik Opštine Vrbas je dana 07.07.2011. doneo rešenje o osnivanju Kancelarije za energetski menadžment u cilju sprovođenja aktivnosti proisteklih iz Ugovora /CRIS n0 260-99 potpisanog sa delegacijom Evropske unije u Srbiji 01.04.2011. godine u okviru Projekta ‘’Uspostavljanje sistema za upravljanje energijom na nivou opštine u cilju povećanja energetske efikasnosti’’.

Opština Vrbas je među prvim opštinama u Srbiji uvidela značaj i ulogu energetskog menadžmenta i otpočela sa kontinuiranim praćenjem energetske potrošnje, primenom mera energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva za objekte u vlaništvu opštine.

Stalnim angažovanjem energetskog menadžmenta želimo da ostvarimo direktne energetske i finansijske uštede, smanjmo štetni uticaj na okolinu, sprovodimo proaktivnu energetsku politiku i podižemo nivo odgovornosti i svesti svih  građana Opštine Vrbas u procesu ublažavanja posledica globalnoga zagrevanja i klimatskih promena.

Osnivanjem Kancelarije za energetski menadžment Opština Vrbas u celosti pokreće proces održivog energetskog razvoja i zaštite okoline. Svet, Europska unija pa tako i Srbija i svi njeni građani suočeni su s nesigurnošću vezanom uz budućnost prouzrokovanu klimatskim promenama.

Informisanje građana i javnosti o aktivnostima koje sprovodimo važan je uslov promocije energetske efikasnosti, upotrebe obnovljivih izvora energije, zaštite okoline i borbe protiv klimatskih promena. Zbog efikasnije  saradnje i bržeg pristupa informacijama, osmislili smo službenu stranicu kancelarije - www.eeVrbas.org

Delovanje Kancelarije temelji se na iniciranju, podsticanju i stvaranju odgovarajućih programa, planova, odluka i smernica za izgradnju niskoenergetskih objekata na području Opštine Vrbas, racionalnom korištenju energije u neposrednoj potrošnji, očuvanju i unapređenju stanja okoline uz podržavanje  privrednog i industrijskog razvoja, rasta standarda građana te s time i održivog razvoja Opštine Vrbas na dobrobit svih naših građana i budućih generacija.

 

PRILOZI:

 Rešenje o osnivanju

 Poveravanje poslova

 Povelja gradova i opština o energetskoj efikasnosti

 

Postavite pitanje

Ako imate pitanja u vezi uštede energije, energetski efikasne gradnje, obnovljivih izvora energije i sl. popunite obrazac za upit, a opštinski energetski menadžment će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Energetski konsalting

Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas u okviru svojih usluga građanima opštine Vrbas pruža konsultantske usluge o gradnji i rekonstrukciji objekata prema principima energetske efikasnosti. 
MERE UNAPREĐENJA EE

Koju biste meru unapređenja energetske efikasnosti prvo primenili u svom domaćinstvu?

332
Poboljšanje toplotne izolacije objekta
109
Zamena stolarije
74
Ugradnja solarnih panela
36
Zamena klasičnih sijalica sa vlaknom energetski efikanim sijalicama
36
Zamena energenta uz upotrebu visoko efikasnih kotlova za grejanje objekta
28
Zamena starih električnih uređaja sa novim visoke efikasnosti
1 glas
OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

U koji vid obnovljivih izvora energije bi najpre investirali?

211
Solarterm
102
Geotermalna
96
Solarne energane
46
Energija vetra
40
Energija vode
34
Fotovoltaik
33
Biogorivo
22
Biogas
1 glas

Kontakt

  • KEM
  • Opština Vrbas
 
Adresa KEM Vrbas
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Srbija
 
email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Adresa OPŠTINA VRBAS
M. Tita 89
Vrbas, 21460
Srbija
 
email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

EE POOL mreža

EE pool EE pool
EE pool Knaufinsulation
EE pool URSA
Vaillant Srbija  

 

EE Info tačka

U kancelariji opštinskog energetskog menadžmenta formirana je EE info tačka gde se građani mogu informisati o energetskoj efikasnosti, doći do što više kvalitetnih informacija, kako bi gradili/renovirali svoje objekte na energetski efikasan način, te što efikasnije koristili energiju u domaćinstvu.
KEM Vrbas Info Tačka